Gehaktbrood in deegkorst met appeltjes

Gehaktbrood in deegkorst met appeltjes

Dit gehaktbrood is het ultieme comfort food en bovendien budgetvriendelijk!
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig:

Ingrediënten

  • Gehakt (gemengd) 800 g
  • Bladerdeeg (kant-en-klaar) 2 rollen
  • 1 appel
  • 50 g rozijnen
  • 1 sjalot
  • Bladpeterselie (fijn gehakt) 2 el
  • Calvados 1 shotglaasje
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 50 ganeermeel

Zo ga je te werk:

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appel, snij ’m in blokjes en laat ze, samen met de rozijnen, in de calvados weken.
  2. Pel en snipper de sjalot. Meng de appelblokjes met de rozijnen, peterselie en de gesnipperde sjalot onder het gehakt. Voeg het ei en het paneermeel toe en meng goed.
  3. Vorm een gehaktbroodje van het gehakt, wikkel in het bladerdeeg en leg het – met de naad naar onderen – op een met bakpapier beklede ovenplaat. Klop de eidooier los en bestrijk er het deeg mee. Schuif 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.