Fish en chips van pladijs met zoete aardappelfrietjes en koolsla

Fish en chips van pladijs met zoete aardappelfrietjes en koolsla

Lekker krokant én klaar in nog geen half uur! Een pladijs vis behoort tot de platvissen en is een van de meest verfijnde vissoorten uit onze Noordzee.  De filet is stevig van structuur en smaakt erg mals. Gecombineerd met zoete aardappel en koolsla is het een heerlijke frisse en lichte maaltijd!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

Ingrediënten voor 4 personen

  • Pladijsfilets (zonder vel) 600 g
  • Zoete aardappelen 650 g
  • Radijzen (in lucifers) ½ bosje
  • Wortelen (geraspt) 100 g
  • Witte kool (geraspt) 100 g
  • Courgette (geraspt) 100 g
  • Citroen 1
  • Eieren 2
  • Griekse yoghurt 2 el
  • Mayonaise 2 el
  • Bloem 2 el
  • Panko (Japans broodkruim) 4 el
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo ga je te werk:

Bereiding

  1. Doe de bloem in een diep bord, de losgeklopte eieren in een ander diep bord en de panko in een derde diep bord. Wentel de pladijsfilets eerst door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en daarna door de panko. Paneer zo alle filets en leg ze op een bord.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de gewassen zoete aardappelen in dikke frieten, zonder ze te schillen. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er olijfolie, peper en zout over. Zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze mooi goudbruin zijn. Hussel ze regelmatig om, zo kleuren ze gelijkmatig.
  3. Meng de Griekse yoghurt met de mayonaise. Kruid met peper en zout, roer door de mengeling van geraspte wortel, witte, kool, courgette en radijs.
  4. Bak de pladijsfilets in de helft boter en olijfolie aan beide kanten goudbruin. Serveer de vis met de zoete aardappelfrietjes en het koolslaatje. Werk af met een partje citroen.