Fietsroute Landgoederenroute Arnhem-Ede

Fietsroute Landgoederenroute Arnhem-Ede

Deze route voert je langs verschillende cultuurhistorische plekken van de Veluwe. Je fietst hier via Schaarsbergen naar de Ginkelse heide.

De fietsroute op de kaart ingezoomd

De fietsroute op de kaart ingezoomd

over de fietsroute

In Park Zypendaal begint de Sint Jansbeek, die de oorsprong van de stad Arnhem vormt. In 1741 liet de Arnhemse stadssecretaris baron Brantsen van de Zyp hier een landhuis bouwen, dat vervolgens uitgroeide tot een imposante buitenplaats met koetshuis en oranjerie: het huidige Huis Zypendaal.

Ook kom je langs Kasteel Doorwerth, dat zich sinds 1280 heeft ontwikkeld tot een indrukwekkend gebouwencomplex met een hoofd- en een voorburcht. In de hoofdburcht zijn drie musea gevestigd: het Kasteelmuseum, het museum Veluwezoom en het Nederlands Jachtmuseum. Hierna fiets je langs de steile zuidrand van de Veluwe.

Startadres: Bezoekerscentrum Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24-A, 6814 CL Arnhem
Alternatief startadres: Natuurcentrum Veluwe, bezoekerscentrum De Beken, Nieuwe Keijenbergseweg 170, 6871 VZ Renkum

Knooppunten: 42 84 47 46 4 40 5 70 12 63 64 84 82 7 87 10 9 37 53 39 52 94 93 42

Handig om te weten:

  • 45 km
  • Gelderland
  • Je fietst hier via Schaarsbergen naar de Ginkelse heide


Knooppunten


Angela Groenbos
Door
Angela Groenbos

Angela schrijft de tuinverhalen voor Landleven. Daardoor komt ze in de mooiste landelijke tuinen van Nederland. Overal neemt Angela wel ideeën mee die ze in haar eigen tuin wil toepassen. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin. Wat Angela nog mist aan kennis compenseert ze ruim met enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Haar vingers zijn nog niet groen, maar zien wel regelmatig zwart van tuinaarde.