Salade met krieltjes en tuinbonen

Salade met krieltjes en tuinbonen

Een salade die u het beste geeft van de nieuwe oogst uit de moestuin: de eerste aardappels, tuinbonen en doperwten!
Aantal personen: 4-6
Bereidingstijd: 15 min.
 

Dit heb je nodig:

  • 500 g krieltjes, schoongeboend
  • 200 g doperwten, gedopt gewicht
  • 200 g tuinboontjes, gedopt gewicht

Voor de dressing:

  • klein bosje munt, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl grove mosterd
  • sap van 1 citroen
  • rasp van ½ citroen
  • flinke scheut olijfolie
  • zout en versgemalen peper

Zo ga je te werk:

  • Kook de krieltjes in ruim water gaar, doe hetzelfde met de tuinboontjes en de doperwtjes (tuinboontjes hebben iets langer nodig dan doperwtjes).
  • Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Giet de krieltjes, tuinbonen en doperwtjes af en laat ze even uitdampen.
  • Leg de groentes in een mooie schaal en meng er de dressing door. Doe dit als de groentes nog warm zijn, dan kunnen de smaken extra goed intrekken.
  • Serveer het gerecht warm, lauw of koud als salade.

Recepten en fotografie: Anna Rubingh