Rode uitjes in het zuur

Rode uitjes in het zuur

Deze rode uitjes in het zuur zijn niet alleen lekker in salades, maar ook op een broodje of een zelfgemaakte burger. 

Dit heb je nodig:

  • 3 rode uien, schoongemaakt en in ringen gesneden
  • 300 ml appelciderazijn
  • 3 el suiker
  • 1 laurierblaadje
  • snuf zout
  • 7 peperkorrels
  • 1 tl mosterdzaad
  • paar takjes tijm

Zo ga je te werk:

  • Doe alle ingrediënten behalve de ui in een steelpannetje en verwarm al roerend tot de suiker is opgelost.
  • Leg de uienringen in een schoon, droog glazen potje.
  • Zet het potje op een theedoek en giet de hete vloeistof (inclusief alle andere ingrediënten) ook in de pot.
  • Draai het deksel op de pot en laat het geheel voor gebruik minimaal een uur staan. Ongeopend blijft de inhoud enkele weken goed.

Recepten en fotografie Anna Rubingh