Geroosterde bietensalade

Geroosterde bietensalade

Een pure en aardse salade voor tijdens een zomers maal buiten.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig

  • 4-5 rauwe bietjes (verschillende kleuren staat mooi)
  • olijfolie
  • zout
  • takjes tijm
  • 1 zacht, beetje gerijpt geitenkaasje (ca. 100 g)
  • uitjes in het zuur
  • handje walnoten, grof gehakt
  • eetbare bloemen, zoals komkommerkruid, viooltjes en goudsbloemblaadjes

 

Voor de dressing:

  • 5 el olijfolie
  • 2 el appelciderazijn
  • 1 flinke tl grove Groninger mosterd
  • 1 el honing
  • zout en peper naar smaak

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schrob de bietjes schoon en snijd ze doormidden.
  3. Doe een scheut olijfolie in een ruime ovenschaal, leg de bietjes
  4. erin en besprenkel ze met wat extra olie.
  5. Bestrooi met zout, leg de takjes tijm erop en rooster de bietjes in de oven in een half uur tot drie kwartier gaar.
  6. Laat de bietjes afkoelen, snijd ze in partjes en doe ze in een mooie schaal.
  7. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
  8. Breek het geitenkaasje in brokken en meng deze door de bietjes, samen met wat van de uitjes,
  9. de walnoten en de eetbare bloemen.
  10. Serveer de dressing erbij.

Foto en recept: Anna Rubingh


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.