De lekkerste saladedressings

De lekkerste saladedressings

In deze tijd van het jaar staat de sla weer knispervers in de moestuin. Tover je knapperige blaadjes om tot een smaaksensatie met een van onze lekkere zelfgemaakte dressings! 

Rozenblaadjesazijn

Rozenblaadjesazijn

Zelf azijn maken van rozenblaadjes uit de tuin, hoe leuk is dat! Hier zie je hoe je dat kan doen.

Naar het recept

Vlierbloesemazijn

Vlierbloesemazijn

Enkele takken vlierbloesem geven de ultieme smaak van de zomer in combinatie met wat appelazijn. 

Naar het recept

Balsamico met framboosjes

Balsamico met framboosjes

Met verse frambozen uit je eigen tuin maak je in een handomdraai deze bijzondere balsamicoazijn. Je geeft er je zomersalades een friszuur en fruitig accent mee.

Naar het recept

Azijn van bieslookbloemetjes

Azijn van bieslookbloemetjes

Deze heerlijke azijn van bieslookbloemetjes is simpel te maken en is zowat onbeperkt houdbaar, ideaal voor bij een verse salade op een warme zomerdag.

Naar het recept

Tafelzuur van komkommer en rode ui

Tafelzuur van komkommer en rode ui

Dit lekkere tafelzuur is snel gemaakt en perfect om mee te experimenteren. Varieer bijvoorbeeld eens met verschillende soorten azijn, zoals een zelfgemaakte bieslookbloemetjesazijn.

Naar het recept

Basilicumolie

Basilicumolie

Door de geblancheerde basilicumblaadjes te pureren en te mengen met olie ontstaat een heerlijke basilicumolie die heerlijke samen gaat met een tomatensalade, een groene salade of door een zelfgemaakte pastasalade.

Naar het recept

Kappertjes van onrijpe vlierbessen

Kappertjes van onrijpe vlierbessen

Dit recept is perfect om de onrijpe bloemetjes van je vlierbessenplant te verwerken. Meng de besjes met een gelijke hoeveelheid zout en laat het zo’n 5 dagen staan. Als de besjes klaar zijn kun je ze eten als kappertjes.

Naar het recept

Aardbeien-citroenverbena-azijn

Aardbeien-citroenverbena-azijn

In deze tijd van het jaar staat de sla weer knispervers op ons te wachten in de moestuin. Tover de knapperige blaadjes om tot een smaaksensatie met een dressing van aardbeien en citroenverbena. 

Naar het recept