Wandeling van de maand: Groene Wissel Oudewater

Wandeling van de maand: Groene Wissel Oudewater

Na de leuke sightseeing door het pittoreske, historische stadje Oudewater wandel je kilometerslang over graspaden en -wegen (samen het Jaagpad vormend), een rustige asfaltdijk en een fietspad langs de Hollandsche IJssel naar het eveneens historische stadje Haastrecht. Benieuwd naar de rest van de wandeling? Je leest het hier.

Sightseeing in Oudewater

Na het historische stadje Oudewater wandel je kilometersland over het zogehete Jaagpas, waarna je verder gaat langs een rustige asfaltdijk en een fietspand land de Hollandsche IJssel richting Haastrecht. Onderweg kom je door Hekendorp, langs de Goejanverwellesluis en CR Goejanverwelle. Na de gezellige straatjes in Haastrecht, het gemaal de Hooge Boezem en een fietspad van 300 meter langs een drukke weg, ervaar je de serene stilte van het Hollandsche Polderlandschap. Hier kuier je maar liefst 7 kilometer lang over een zeer afwisselend begroeide Tiendweg terug naar Oudewater. 

Bron: Wandelzoekpagina
Foto: Bart van der Schagt 


Angela Groenbos
Door
Angela Groenbos

Angela schrijft de tuinverhalen voor Landleven. Daardoor komt ze in de mooiste landelijke tuinen van Nederland. Overal neemt Angela wel ideeën mee die ze in haar eigen tuin wil toepassen. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin. Wat Angela nog mist aan kennis compenseert ze ruim met enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Haar vingers zijn nog niet groen, maar zien wel regelmatig zwart van tuinaarde.