Alle recepten met aardappelen
Aardappelen passen in ieder gerecht. In de ovenschotel in de soep, bekijk hier alle recepten met aardappelen.
Gepofte aardappel met zuurkool
Bereid aardappels eens op een andere manier.
Aardappeltaartjes
Aardappeltaartjes uit de oven.
Aardappelschotel uit de oven
Een makkelijke ovenschotel van aardappelen, uit het kookboek Koken op hout van Willy Kip.
Stimpstamp met blauwe kaas
Dit heerlijke gerecht met aardappelen en andijvie krijgt door de blauwe kaas een pittige smaak.
Nieuwe aardappelen met rozemarijn en knoflook
Nieuwe aardappelen luiden de zomer in. Een heerlijk en makkelijk ovenrecept.
Aardappelbrood
Een ander aardappelgerecht: brood van aardappelpuree. Dit brood is erg lekker bij hachee of een andere stoofpot. Gebruik het om de vochtige saus mee op te deppen.
Aardappel-preisoep
Deze aardappel-preisoep is een stevige gebonden soep, vol van smaak door de winterse groente. De gerookte hamblokjes maken de soep lekker pittig.
Hete bliksem
Hete bliksem is een stamppot van appels en aardappels. Voeg je aan het recept ook nog fijne mosterd en ham toe, dan heet het gerecht ‘donder en hete bliksem’.
Gepofte aardappel met kip
Deze gepofte aardappels zijn gevuld met gerookte kip, walnoot en bleekselderij. Serveer er een salade bij en je hebt een volledige maaltijd.
Gepofte aardappel met zalm
Aardappels worden vaak gezien als een simpel gerecht. Maar pof ze eens in de oven en serveer met een vulling van zalm, zure room en verse dille.
Geroosterde aardappel met knoflook en salie
Een heerlijk gevulde ovenschotel vol aardappels, knoflook en lekkere smaakmakers.
Aardappel-zalmsoep
Een goed gevulde maaltijdsoep is perfect voor deze tijd van het jaar. Niet moeilijk om te maken, wel heerlijk en voedzaam.
Knolgratin
Knolraap, raapjes of meiknolletjes zijn glad, klein van stuk, mooi rond, en verlopen qua kleur van paars naar wit, van binnen zijn ze wit. Maak er een heerlijke winterse gratin van.
Gekleurde aardappels uit de oven
Er valt met aardappels meer te beleven dan alleen het bekende bintje. Met deze soorten zet je een aardappelschotel op tafel die er niet alleen anders uitziet, maar die ook nieuwe smaken meebrengt.
Dauphinoise van aardappel
Een heerlijk simpel bijgerecht van aardappel en pastinaak voor bij wat groenten. Dauphinoise is een Franse techniek om aardappelen klaar te maken, ook wel gratineren genoemd.
Aardappeltortilla met rode ui en knoflook
Voor dit gerecht kun je prima gekookte aardappelen die overgebleven zijn van de vorige dag gebruiken. Voorgekookte kant-en-klare aardappelblokjes uit de supermarkt zijn een andere, snelle oplossing.
Knolselderij aardappelpuree
Wintergroentes als aardappels en knolselderij hebben een bescheiden uiterlijk, maar qua culinaire prestaties doen ze niet onder voor hun elegantere soortgenoten.
Aardappelpuree met pastinaak
Aardappelpuree is heerlijk en makkelijk en snel te maken. Doe er een beetje pastinaak doorheen voor een unieke smaak en lekker smullen maar.
Regenbooghutspot
Deze hutspot is een beetje anders dan normaal. In plaats van gewone wortels gebruik je hier wortels met verschillende kleuren. De uien worden niet zoals gebruikelijk meegekookt, maar apart op een laag vuur gebakken met een schepje suiker.
Aardappelbolletjes
Deze aardappelbolletjes zijn heerlijke zachte broodjes die het perfect doen bij een kom soep of om jus mee op te deppen. Het zetmeel in de aardappels voedt de gist en zorgt voor een mooi luchtig brood. Ideaal om een restje aardappelen in te verwerken.
Zoute boontjes met aardappel-mosterdpuree
Zoute boontjes zijn een ouderwetse manier om boontjes in te maken. Ze hebben een uitgesproken smaak, voor velen smaken ze als ‘vroeger’. Je kan ze ook in een zakje kopen bij de betere groenteboer of sommige supermarkten.
Stoemp
Deze stamppot is een luxe versie van het oorspronkelijke gerecht. De meest sobere uitvoering bevat alleen aardappelen en wortels, net als de Nederlandse hutspot.