Alle recepten met aardappelen

Alle recepten met aardappelen

Aardappelen passen in ieder gerecht. In de ovenschotel in de soep, bekijk hier alle recepten met aardappelen.

Gepofte aardappel met zuurkool

Gepofte aardappel met zuurkool

Bereid aardappels eens op een andere manier.

Naar het recept

Aardappeltaartjes

Aardappeltaartjes

Aardappeltaartjes uit de oven.

Naar het recept

Aardappelschotel uit de oven

Aardappelschotel uit de oven

Een makkelijke ovenschotel van aardappelen, uit het kookboek Koken op hout van Willy Kip.

Naar het recept

Stimpstamp met blauwe kaas

Stimpstamp met blauwe kaas

Dit heerlijke gerecht met aardappelen en andijvie krijgt door de blauwe kaas een pittige smaak.

Naar het recept

Nieuwe aardappelen met rozemarijn en knoflook

Nieuwe aardappelen met rozemarijn en knoflook

Nieuwe aardappelen luiden de zomer in. Een heerlijk en makkelijk ovenrecept.

Naar het recept

Aardappelbrood

Aardappelbrood

Een ander aardappelgerecht: brood van aardappelpuree. Dit brood is erg lekker bij hachee of een andere stoofpot. Gebruik het om de vochtige saus mee op te deppen.

Naar het recept

Aardappel-preisoep

Aardappel-preisoep

Deze aardappel-preisoep is een stevige gebonden soep, vol van smaak door de winterse groente. De gerookte hamblokjes maken de soep lekker pittig.

Naar het recept

Hete bliksem

Hete bliksem

Hete bliksem is een stamppot van appels en aardappels. Voeg je aan het recept ook nog fijne mosterd en ham toe, dan heet het gerecht ‘donder en hete bliksem’.

Naar het recept

Gepofte aardappel met kip

Deze gepofte aardappels zijn gevuld met gerookte kip, walnoot en bleekselderij. Serveer er een salade bij en je hebt een volledige maaltijd.

Naar het recept

Gepofte aardappel met zalm

Aardappels worden vaak gezien als een simpel gerecht. Maar pof ze eens in de oven en serveer met een vulling van zalm, zure room en verse dille.

Naar het recept

Aardappel met knoflook en salie

Geroosterde aardappel met knoflook en salie

Een heerlijk gevulde ovenschotel vol aardappels, knoflook en lekkere smaakmakers.

Naar het recept

Aardappel-zalmsoep

Een goed gevulde maaltijdsoep is perfect voor deze tijd van het jaar. Niet moeilijk om te maken, wel heerlijk en voedzaam.

Naar het recept

Knolgratin

Knolgratin

Knolraap, raapjes of meiknolletjes zijn glad, klein van stuk, mooi rond, en verlopen qua kleur van paars naar wit, van binnen zijn ze wit. Maak er een heerlijke winterse gratin van.

Naar het recept

Gekleurde aardappels uit de oven

Gekleurde aardappels uit de oven

Er valt met aardappels meer te beleven dan alleen het bekende bintje. Met deze soorten zet je een aardappelschotel op tafel die er niet alleen anders uitziet, maar die ook nieuwe smaken meebrengt.

Naar het recept

Dauphinoise van aardappel

Dauphinoise van aardappel

Een heerlijk simpel bijgerecht van aardappel en pastinaak voor bij wat groenten. Dauphinoise is een Franse techniek om aardappelen klaar te maken, ook wel gratineren genoemd.

Naar het recept

Aardappeltortilla met rode ui en knoflook

Aardappeltortilla met rode ui en knoflook

Voor dit gerecht kun je prima gekookte aardappelen die overgebleven zijn van de vorige dag gebruiken. Voorgekookte kant-en-klare aardappelblokjes uit de supermarkt zijn een andere, snelle oplossing.

Naar het recept

Knolselderij aardappelpuree

Knolselderij aardappelpuree

Wintergroentes als aardappels en knolselderij hebben een bescheiden uiterlijk, maar qua culinaire prestaties doen ze niet onder voor hun elegantere soortgenoten.

Naar het recept

Aardappelpuree met pastinaak

Aardappelpuree met pastinaak

Aardappelpuree is heerlijk en makkelijk en snel te maken. Doe er een beetje pastinaak doorheen voor een unieke smaak en lekker smullen maar.

Naar het recept

Regenbooghutspot

Regenbooghutspot

Deze hutspot is een beetje anders dan normaal. In plaats van gewone wortels gebruik je hier wortels met verschillende kleuren. De uien worden niet zoals gebruikelijk meegekookt, maar apart op een laag vuur gebakken met een schepje suiker.

Naar het recept

Aardappelbolletjes

Aardappelbolletjes

Deze aardappelbolletjes zijn heerlijke zachte broodjes die het perfect doen bij een kom soep of om jus mee op te deppen. Het zetmeel in de aardappels voedt de gist en zorgt voor een mooi luchtig brood. Ideaal om een restje aardappelen in te verwerken.

Naar het recept

Zoute boontjes met aardappel-mosterdpuree

Zoute boontjes met aardappel-mosterdpuree

Zoute boontjes zijn een ouderwetse manier om boontjes in te maken. Ze hebben een uitgesproken smaak, voor velen smaken ze als ‘vroeger’. Je kan ze ook in een zakje kopen bij de betere groenteboer of sommige supermarkten.

Naar het recept

Stoemp

Stoemp

Deze stamppot is een luxe versie van het oorspronkelijke gerecht. De meest sobere uitvoering bevat alleen aardappelen en wortels, net als de Nederlandse hutspot.

Naar het recept