Wandeling van de maand: Trage Tocht Maliskamp

Wandeling van de maand: Trage Tocht Maliskamp

Met de Trage Tocht Maliskamp wandel je door het redelijk onbekende platteland onder de rook van ’s-Hertogenbosch. De wandeling begint en eindigt in Maliskamp aan de snelweg, maar daar merk je weinig van want je loopt gelijk het groen in. Een prachtige wandeling, een Trage Tocht optima forma! 

Over de wandeling

Wandel langs de landgoederen…

Via een zandweg tussen het golfterrein kom je uit op landgoed Coudewater, van origine is het een dubbelabdij van de orde der birgittinessen en birgittijnen. Loop je verder, bereik je het landgoed De Wamberg, deze prachtige buitenplaats met kasteel is omgeven door fraaie vijverpartijen en grote rododendronstruiken. Langgerekte weilandjes doorsnijden het parkbos waar je vervolgens een heel eind over een schouwpad loopt langs de Wambergse Beek. Vervolgd door een kilometer lange asfaltweg leiden zandwegen tussen akkers en weilanden je naar de Engelstede. Hier volgt de wandeling de rand van de grasweiden in het halfopen bos, waar je voor een tweede maal de Grote Wetering oversteekt. Hier vervolg je via zandwegen aan de bosrand en graspaadjes langs de sloot de route terug naar Maliskamp.

Bron: Wandelzoekpagina 
Foto’s: Rutger Burgers


Angela Groenbos
Door
Angela Groenbos

Angela schrijft de tuinverhalen voor Landleven. Daardoor komt ze in de mooiste landelijke tuinen van Nederland. Overal neemt Angela wel ideeën mee die ze in haar eigen tuin wil toepassen. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin. Wat Angela nog mist aan kennis compenseert ze ruim met enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Haar vingers zijn nog niet groen, maar zien wel regelmatig zwart van tuinaarde.