Fietsroute Molens spotten op Goeree-Overflakkee

Fietsroute Molens spotten op Goeree-Overflakkee

Fiets deze over polders en langs verschillende wateren, zoals de Haringvliet en het Grevelingenmeer. Je fietst ook langs verschillende molens. In dit artikel vind je de kaart, beschrijving en knooppunten.

Over de fietsroute

  • De route is 59 kilometer lang. 
  • De startlocatie van deze route is Zeedijk 54, 3243 LG Stad aan ’t Haringvliet, Nederland.
  • Dit is een knooppuntroute.

Fietsroute Molens spotten op Goeree-Overflakkee kaart

De Korenaar en de Bommerlaer

De route start bij de Korenaar, een korenmolen uit 1746. Een fraai exemplaar, tussen de huizen van het dorpje Stad aan ’t Haringvliet. Je komt hier ook langs de jachthaven en vanaf de Zeedijk kijk je uit over het Haringvliet. Een perfecte plek om even uit te waaien. De route gaat verder richting de Bommerlaer uit 1735. Deze molen staat in Den Bommel en is een korenmolen. De molen draait nog, met aan de wieken de vlaggen van Nederland, de provincie Zuid-Holland en Goeree-Overflakkee.

Nog meer molens

In Achthuizen staat de molen Windlust, uit 1852. Voor liefhebbers van vogels: dit gebied is rijk aan verschillende, bijzondere soorten. Vooral de Krammerse Slikken en het Volkerak zijn populaire delen van het gebied. Daar liggen ook Oude-Tonge en Nieuwe-Tonge, waar twee molens staan: de Korenbloem uit 1748 en d’Oranjeboom uit 1768. Beiden zijn weer actief na een flinke restauratie. De route eindigt via Middelharnis weer bij Stad aan ’t Haringvliet.

Deze fietsroute is gemaakt door Fietsen123. Daar kun je ook een printversie van deze route vinden: 
https://www.fietsen123.nl/route/molens-spotten-op-goeree-overflakkee

Knooppunten fietsroute Molens spotten op Goeree-Overflakkee


Angela Groenbos
Door
Angela Groenbos

Angela schrijft de tuinverhalen voor Landleven. Daardoor komt ze in de mooiste landelijke tuinen van Nederland. Overal neemt Angela wel ideeën mee die ze in haar eigen tuin wil toepassen. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin. Wat Angela nog mist aan kennis compenseert ze ruim met enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Haar vingers zijn nog niet groen, maar zien wel regelmatig zwart van tuinaarde.