Wafels met kardemom

Wafels met kardemom

Culinair redacteur Klaske Bakker: “Het recept van deze wafels heb ik gekregen van mijn buurman, die oorspronkelijk uit Noorwegen komt. Daar voegen ze een vleugje gemalen kardemom toe aan het wafelbeslag, écht een aanrader! Deze wafels bakt u in een ondiep wafelijzer, vaak hebben deze ijzers de vorm van vier hartjes bij elkaar (in tegenstelling tot een diep wafelijzer waar Luikse wafels in gebakken worden).”
Bereidingstijd: 45 min

Dit heb je nodig:

  • 300 g bloem
  • 4 el suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 250 ml volle melk
  • 250 ml karnemelk
  • 100 g gesmolten boter, beetje afgekoeld
  • 4 eieren

Zo ga je te werk:

  1. Meng in een ruime kom alle ‘droge’ ingrediënten: bloem, suiker, kardemon, bakpoeder en zout. Roer dit even door met een garde.
  2. Meng in een andere kom de ‘natte’ ingrediënten: melk, karnemelk, boter en eieren. Klop het mengsel met een vork goed door.
  3. Voeg nu de natte ingrediënten bij de droge en meng alles met een garde, tot de klontjes weg zijn.
  4. Laat het beslag een half uur rusten en bak er dan wafels van met behulp van een ingevet (elektrisch) wafelijzer.
  5. Serveer met bramengelei en, als u wilt, lobbig geklopte slagroom.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.