Geroosterde radijsjes met bieslookvinaigrette

Geroosterde radijsjes met bieslookvinaigrette

Radijsjes roosteren in de oven haalt het pittige van rauwe radijzen af, en maakt ze wat zoetig. Een verrassend groente-bijgerecht, geserveerd met vinaigrette.
Bereidingstijd: 40 min.

Dit heb je nodig:

  • 2 bosjes radijsjes, zonder groen
  • 3 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el verse bieslook, fijngeknipt
  • ½ tl fijne mosterd
  • snuf zout
  • snuf versgemalen peper

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de radijsjes schoon en snijd ze doormidden.
  3. Vet een bakplaat in met één eetlepel van de olijfolie.
  4. Verdeel de radijsjes over de bakplaat en roer ze om, zodat ze allemaal een beetje bedekt zijn met olie.
  5. Zet de plaat in de oven en rooster de radijsjes zo’n 30 tot 35 minuten.
  6. Roer alles halverwege even om.

Om de vinaigrette te maken doe je alle overige ingrediënten in een schone, lege jampot. Draai het deksel erop en schud goed. Schenk de vinaigrette over de radijsjes.

Radijsjes kun je gemakkelijk zelf zaaien en je kunt ze snel oogsten. Kijk hier voor tips en weetjes over het zaaien van radijsjes.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.