Tips voor de aanschaf van accugereedschap

Tips voor de aanschaf van accugereedschap

Het najaar is een drukke tijd. De tijd van knippen, zagen, snoeien, spitten en poten breekt namelijk aan. Het juiste accugereedschap zorgt voor gemak tijdens deze werkzaamheden. In dit artikel lees je tips voor de aanschaf van nieuw accugereedschap.

Tips voor het maken van een keuze uit verschillende soorten tuinapparatuur

  • Kies voor een heggenschaar zonder snoer, bijvoorbeeld een motorschaar of een accuschaar. Dit zorgt ervoor dat je minder snel struikelt en geeft meer bewegingsvrijheid.
  • In vergelijking met benzinegereedschap, werkt accugereedschap lichter, is het beter voor het milieu, trilt het minder, maakt het minder geluid, stinkt het niet, heeft het minder onderdelen die kapot kunnen gaan en heeft het geen uitlaatgassen.

Tips bij de aanschaf van accuapparatuur

  • Let bij de aanschaf op het aantal levenscycli dat de accu mee gaat, dit geeft aan hoe vaak je de machine opnieuw kunt ophalen.
  • De kracht van de accu wordt niet alleen bepaald door het voltage. Hoe lager het voltage, hoe compacter de accu gebouwd kan worden. En hoe hogere de capaciteit (Ah, ampère per uur), hoe langer je met één acculading kunt werken.
  • Let op de plaats van de accu. Wanneer je een lange tijd moet werken, is het prettig als de accu meer in het midden van machine is bevestigd.
  • De nieuwe generatie accumachines kunnen meestal veilig in de regen of vorst gebruikt worden, maar zorg ervoor dat je deze niet bewaart in de volle zon en droog en vorstvrij wegzet.
  • De werktijd van een acculading valt of staat bij de conditie van de apparatuur. Zorg bij een heggenschaar bijvoorbeeld voor scherpe messen, anders is de accu veel sneller leeg.
  • Overweeg meerdere accumachines uit eenzelfde productreeks aan te schaffen. De accu’s van verschillende tuingereedschappen zijn vaak uitwisselbaar.

Angela Groenbos
Door
Angela Groenbos

Angela schrijft de tuinverhalen voor Landleven. Daardoor komt ze in de mooiste landelijke tuinen van Nederland. Overal neemt Angela wel ideeën mee die ze in haar eigen tuin wil toepassen. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin. Wat Angela nog mist aan kennis compenseert ze ruim met enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Haar vingers zijn nog niet groen, maar zien wel regelmatig zwart van tuinaarde.