Boerenomelet

Boerenomelet

Een boerenomelet is van oudsher de ideale manier om restjes groente op te maken. En daarnaast kun je er mooi je overschot aan eieren in kwijt. Lekker als lunchgerecht of bij het avondeten. Koud en in stukjes gesneden is de boerenomelet ook heerlijk bij de borrel.
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

  • scheut olijfolie
  • groentes die je voorhanden hebt: bv courgette, tomaatjes, prei, rode paprika, (rode) ui
  • 50 g spekblokjes of ½ rookworst in plakjes
  • 4 eieren
  • 50 ml volle melk
  • handvol geraspte belegen boerenkaas
  • zout en peper naar smaak

Zo ga je te werk:

  • Snijd de groentes fijn.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de groentes hierin aan. Voeg het vlees toe en bak even mee.
  • Klop in een kom de eieren los met de melk en breng op smaak met de kaas, zout en peper.
  • Giet het eimengsel in de pan en bak de omelet nu op rustig vuur tot hij helemaal gaar is.
  • Lekker op brood met chutney en een salade.

Tip: het is ook erg lekker om fijngesneden verse kruiden toe te voegen, zoals bieslook en platte peterselie.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.