Hei is er voor jou

Hei is er voor jou

Nationaal Park De Hoge Veluwe organiseert op 22 en 23 augustus 2020 van 10.00-17.00 uur ‘hei is er voor jou’ dagen waarop je een eigen bosje hei mag snoeien en deze mee mag nemen naar huis. 

Op 22 en 23 augustus van 10.00-17.00 uur organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe een heideknipdag. Bezoekers van het park mogen een gratis bosje heide knippen. Dit is een unieke actie omdat elders op de Veluwe officieel geen heide geknipt mag worden, exclusief entree van het park.

Heidevelden zijn man-made natuurgebieden en vragen om beheersmaatregelen. De hei wordt in het najaar gemaaid. Als bezoeker krijg je de unieke kans om daarvoor een bosje heide te knippen en deze mee te nemen naar huis.

Buiten je eigen bosje heide knippen is er ook gezorgd voor extra activiteiten. Er wordt informatie gegeven over heidebeheer en hoe de heideboeren 150 jaar geleden leefden en werkten op de Hoge Veluwe. Ook is er een imker met een aantal van zijn bijenvolken om op locatie alles te vertellen over het winnen van Heidehoning, misschien wel de meest bekende honing die we kennen!

Om je bosje heide op te halen moet je vooraf een ‘Hei is goed-bon’ ophalen bij een van de informatiebalies. Het is handig om een eigen snoeischaar mee te nemen! Meer informatie op www.hogeveluwe.nl  

 


Angela Groenbos
Door
Angela Groenbos

Angela schrijft de tuinverhalen voor Landleven. Daardoor komt ze in de mooiste landelijke tuinen van Nederland. Overal neemt Angela wel ideeën mee die ze in haar eigen tuin wil toepassen. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin. Wat Angela nog mist aan kennis compenseert ze ruim met enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Haar vingers zijn nog niet groen, maar zien wel regelmatig zwart van tuinaarde.