Home > Lekker eten > Bijgerechten > Salade met mieriksworteldressing
Salade met mieriksworteldressing
Mierikswortel kan prima groeien in de Nederlandse moestuin. De pittige wortel geeft een echte kick aan deze dressing.
Aantal personen: 1Â
Bereidingstijd: 15 min.
Dit heb je nodig
Voor de salade (voor 1 persoon; je kunt de hoeveelheden heel makkelijk vermeerderen):
- ¼ kropsla
- 1 hardgekookt ei
- handjevol gekookte sperzieboontjes
- 1 augurk, in kleine blokjes gesneden
- ½ appel, in dunne plakjes
- 1 haring
- 1 plakje roggebrood
Â
Voor de dressing:
- 2 el volle boerenyoghurt
- 1 el verse, fijn geraspte mierikswortel
- sap van ½ citroen
- olijfolie, naar smaak
- zout en peper, naar smaak
Zo ga je te werk
- Maak de sla schoon en droog (indien nodig) en verdeel de blaadjes over een bord.
- Snijd het ei in vieren en de sperzieboontjes in grove stukjes. Verdeel deze samen met de augurk en de appel over de sla.
- Leg de haring er op.
- Verkruimel het roggebrood over de salade en leg het restant aan de zijkant.
- Klop alle ingrediënten voor de dressing tot een homogeen geheel.
- Voeg zoveel olijfolie toe tot de dressing een mooie consistentie heeft.
- Giet vlak voor het serveren zoveel dressing over de salade als je wenst.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.