Verse eiersalade

Verse eiersalade

Deze verse, zelfgemaakte eiersalade is lekker op brood; gegarneerd met wat kleine blaadjes  Oost-Indische kers. Of op toostjes of stokbrood voor een feestje. Je kunt de hoeveelheden makkelijk verdubbelen.
Bereidingstijd: 10 min

Dit heb je nodig:

  • 4 eieren, hardgekookt
  • ½ rood uitje, zeer fijn gesneden
  • ½ lente-ui, zeer fijn gesneden
  • verse kruiden zoals bieslook, peterselie en munt, fijngesneden
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl kerriepoeder
  • 1-3 el mayonaise
  • 1-3 el crème fraîche
  • zout en peper, naar smaak

Zo ga je te werk:

  1. Pel de hardgekookte eitjes, snijd ze in kleine blokjes en leg ze in een kom.
  2. Meng de overige ingrediënten erdoor. Voeg van de mayonaise en de crème fraîche elk 1 eetlepel toe. Voeg meer toe (van elk evenveel) indien nodig. Het ligt er een beetje aan hoe groot de eitjes waren.
  3. Proef de eiersalade en voeg extra zout en peper toe naar smaak.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.