Haring-bietensalade

Haring-bietensalade

Een nieuwe haring, zo vers van het mes, is een typisch Hollandse lekkernij. Natuurlijk is een broodje haring of eentje zo aan de staart erg lekker, maar probeer ook eens deze haringsalade met bieten. Meer verrassende haringrecepten vind je in het juninummer van Landleven!
Bereidingstijd: 10 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 flinke biet, gaar gekookt en afgekoeld
  • 1 flinke aardappel, gaar gekookt en afgekoeld
  • 2 haringen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 3 radijsjes
  • 1 lente-uitje
  • 4 el crème fraîche
  • 2 takjes verse dille, fijngehakt
  • zout en versgemalen zwarte peper

Zo ga je te werk:

  1. Schil de biet en de aardappel (indien nodig) en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de haring, de radijs en de lente-ui in kleine blokjes.
  2. Meng deze ingrediënten in een kom en voeg zoveel crème fraîche toe dat het een smeuïge salade wordt (misschien heb je wat meer nodig).
  3. Breng op smaak met de fijngehakte verse dille en zout en peper naar smaak. Serveer met een versgebakken ciabattabroodje als lunch.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.