Boerenhamkaastwisters

Boerenhamkaastwisters

Maak deze boerenhamkaastwisters van heerlijke boerenkaas. Ideaal om een restje kaas in te verwerken. Je hebt ze zo gemaakt en lekker als tussendoortje of als kaasstengel bij de borrel. In het aprilnummer van Landleven vind je meer heerlijke kaasrecepten.
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 vel bladerdeeg, vers op rol
  • 1 ei
  • 150 g geraspte oude boerenkaas
  • 80 g gerookte boerenpasham, fijngesneden

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg tijdig uit de koelkast en rol het uit. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Snijd het tot een vierkant van 30 bij 30 centimeter en snijd hier tien repen van elk 3 centimeter breed van. Zo’n rond pizzames is hier erg handig voor.
  3. Kluts het ei in een kommetje los en bestrijk er de repen bladerdeeg mee.
  4. Strooi nu de geraspte kaas en de fijngesneden ham over de repen.
  5. Pak de repen met één hand aan de bovenkant en met één hand aan de onderkant vast. Draai elke kant twee keer, in tegenovergestelde richting. Op die manier krijg je dus vier ‘slagen’ in het deeg.
  6. Leg de repen iets uit elkaar weer op de bakplaat. Bak de twisters in vijftien minuten mooi goudbruin en gaar.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.