Kippensoep met palmkool

Kippensoep met palmkool

Een goede kippensoep werkt altijd goed om mee op te warmen. Deze soep is extra lekker door de palmkool. Een heerlijke wintergroente die goed te combineren valt met soepen. En het is ook nog eens super gezond! 
Bereidingstijd: 3 uur

Dit heb je nodig:

Voor de bouillon:

  • 1 soepkip (of overbijfselen van een gebraden kip)
  • Grof gesneden wintergroentes: ui, prei, wortel, bleekselderij
  • verse kruiden: tijm, laurier, lavas, verse peterselie
  • specerijen: zwarte peperkorrels, foelie en kruidnagel
  • 1 el grof zout

Voor de soep:

  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • Handjevol palmkool (cavolo nero)
  • Handjevol vermicelli 

 

Zo ga je te werk:

  1. Schep de soepkip in een ruime pan.
  2. Voeg wat grof gesneden groente toe, verse kruiden en specerijen. 
  3. Voeg ook het zout toe. 
  4. Giet er zoveel water bij dat alles nét onderstaat: zo’n 2 tot 3 liter.
  5. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur weer zachter. 
  6. Laat de bouillon twee tot drie uur trekken, net tegen het koken aan. 
  7. Schep af en toe het witte schuim weg. 
  8. Zeef daarna het geheel: de groentes en kruiden mogen weg. 
  9. Pluk het vlees van de kip en doe dit terug in de soep. 
  10. Voeg de vulling toe die je in de soep wil: wat fijngesneden wortel, bleekselderij en palmkool en de vermicelli.
  11. Laat deze nog vijf á tien minuten zachtjes in de bouillon koken en de soep is klaar.
  12. Proef of er nog wat extra zout of peper bij mag. 

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.