Snelle bosbessenchutney

Snelle bosbessenchutney

Beleg knapperige bolletjes of pistoletjes met wat frisse blaadjes sla, jonge Hollandse geitenkaas en een schep van deze heerlijke, kruidige bosbessenchutney.
Bereidingstijd: 20 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 el zonnebloemolie
  • 300 g bosbessen
  • 1 el rietsuiker
  • snufje gemalen kaneel
  • snufje gemalen piment
  • 2 el frambozenazijn

Zo ga je te werk:

  1. Fruit het sjalotje even aan in een pan met de zonnebloemolie.
  2. Voeg de gewassen bosbessen toe, samen met de overige ingrediënten.
  3. Roer goed door en breng aan de kook.
  4. Stamp de bessen tot een moes.
  5. Laat de chutney zo’n tien minuten pruttelen zodat het geheel wat dikker wordt en een deel van het vocht verdampt.
  6. Giet de chutney in hete, brandschone jampotjes en draai de deksels erop.

Deze chutney hoeft niet te ‘rijpen’ en kan je dus direct gebruiken.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.