Muntsiroop

Muntsiroop

Slechts een paar simpele ingrediƫnten heb je nodig voor zelfgemaakte muntsiroop. Leng de siroop aan met koel water voor een heerlijk fris en zomers drankje!
Bereidingstijd: 10 min.

Dit heb je nodig:

  • 250 g suiker
  • 250 ml water
  • 1 citroen, in plakken gesneden
  • 50 gr muntblaadjes

Zo ga je te werk:

  1. Meng de suiker met het water, breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
  2. Voeg de citroenplakken en de muntblaadjes toe.
  3. Laat ze vijf minuten mee verwarmen en laat de vloeistof daarna een uur afkoelen.
  4. Zeef de vloeistof en breng opnieuw aan de kook.
  5. Draai vervolgens het vuur lager en laat de vloeistof ruim een kwartier zachtjes inkoken.
  6. Giet de siroop in een brandschone, droge fles en bewaar hem in de koelkast. Jouw zelfgemaakt muntsiroop blijft enkele maanden houdbaar.
  7. Meng de siroop met koel (bruisend) water voor een verfrissend zomers drankje.

Een scheutje door de rosƩ of witte wijn is ook erg lekker. Cake of cupcakejes die een beetje uitgedroogd zijn, maak je weer sappig en vers door er wat van deze siroop over te gieten.

Tip: op deze manier maak je ook zelf citroenverbena- of andere kruidensiroop. Probeer eens basilicum, rozemarijn, laurier of salie voor een bijzonder effect. Dit recept komt uit Landleven 6, 2015.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediƫnten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.