de 8 lekkerste appelgerechten

de 8 lekkerste appelgerechten

De appels vallen alweer van de bomen. Tijd voor de allerlekkerste recepten met dit heerlijke fruit.

Appelthee

Bezig met een lekkere appeltaart? Gooi de appelschillen niet weg. Daar is overheerlijke thee van te trekken. Met appels van je eigen erf kun je heerlijke thee maken.

Naar het recept

Appelmoes

Appelmoes is lekker bij alles en ook makkelijk zelf te maken. Dus verzamel je appels en maak een heerlijke zelfgemaakte moes.

Naar het recept

Appelcake

Deze appelcake is heel snel te maken als er onverwacht bezoek komt. De luchtig geklopte eiwitten maken het beslag extra licht. Volg Klaske in dit filmpje en bak zelf ook zo’n lekkere cake.

Naar het recept

Hete bliksem

Hete bliksem is een stamppot van appels en aardappels. Voeg je aan het recept ook nog fijne mosterd en ham toe, dan heet het gerecht ‘donder en hete bliksem’.

Naar het recept

Appelchutney

Chutney is een veelzijdige smaakmaker die veel gerechten nét even dat extraatje kan geven. Hier vind je het recept voor appelchutney met dadels, een basischutney, helemaal lekker als je appels van eigen erf gebruikt.

Naar het recept

Limburgse appelvlaai met deksel

Evi Rothenburg bakt in een van de zuidelijkste puntjes van Nederland de allerlekkerste ambachtelijke vlaaien met appels, pruimen, aardbeien of ander vers seizoensfruit. Ze is een bakster in hart en nieren en legt met haar jarenlange ervaring uit hoe je deze vlaai bakt.

Naar het recept

Dessertwijn van appel

Wijnmaken heeft iets van alchemie. Bij het wijnmaken verander je vruchtensap eerst in een onappetijtelijke bruisende massa en gaandeweg in helder geestrijk vocht; dat heeft iets magisch. Zelf wijn maken is verrassend eenvoudig en leuk.

Naar het recept

Appellikeurtje

Zin in een lekker likeurtje, maar toch even een andere smaak proberen? Maak dan deze appellikeur, je kunt hier ook zelfgedroogde appeltjes voor gebruiken. Heb je die niet, dan kun je ze vervangen door gedroogde appels uit de winkel.

Naar het recept