Tips en klussen voor de tuin in het voorjaar

Tips en klussen voor de tuin in het voorjaar

Jeuken jouw handen ook al om in de tuin aan de slag te gaan? Ondanks dat het voorjaar nog maar net begonnen is, zijn er al genoeg dingen die je in de (moes)tuin kunt doen. We zetten ze voor je op een rijtje.

Maak mooie moestuinbakken

Maak mooie moestuinbakken

Maak zelf deze mooie moestuinbakken met ons stappenplan. Tuinieren in een vierkantemetertuin is populair en ze zijn overal te koop. Maar deze Landleven groentebedden zijn net iets dieper en bovendien een mooie aanwinst in je tuin. Maak ze zelf en geniet van een rijke oogst dit jaar.

HOE MAAK JE DE BAKKEN?

Tips voor een natuurlijk erf

Tips voor een natuurlijk erf

Plek voor vogels, vlinders en insecten, dat willen de meeste tuiniers wel maken. Maar Thea van Maldegem gedoogt op haar erf ook gerust marters, mollen, muizen en luizen. Nadat de buxusschimmel haar strakke tuinplan overhoop gooide, werd haar tuin in Oostkapelle een natuurrijke oase. 

NAAR DE TIPS

Aanlegtips voor een mooie moestuin

Aanlegtips voor een mooie moestuin

Een moestuin is een prachtige aanvulling van ieder erf. Maar de traditionele moestuin kan een wat rommelige aanblik geven. Monique Nickolson legde in Garrelsweer een moestuin aan die vooral mooi moest worden. “Een hiep-hiep-hoeratuin waarin alles mag. Met het oogsten als leuke bonus!”

NAAR DE TIPS

Sjefs tuintips: hoe krijg je een grote uienoogst?

Sjefs tuintips: hoe krijg je een grote uienoogst?

Het lijkt zo simpel: plantui in de grond en een paar maanden later oogst je volgroeide uien. Maar uienvliegen en droogte liggen op de loer. En is het wel zo’n goed idee om al in maart aan de slag te gaan? Sjef van der Loo testte uitgebreid hoe plantuitjes het best groeien.

NAAR SJEFS TIPS

Bleekpotten en stolpen in de moestuin

Zo gebruik je bleekpotten en stolpen in de moestuin

Extra voorjaarszorg en ingenieuze middelen om de groente te beschermen tegen kou en andere belagers zorgen ervoor dat je in de zomer extra van de moestuin kunt genieten. Twee voorbeelden zijn bleekpotten en stolpen. Hoe gebruik je ze in de moestuin?

NAAR DE TIPS

Geef maart meer kleur met deze tips van kweekster Dineke Logtenberg

Geef maart meer kleur met deze tips van kweekster Dineke

Het voorjaar begint bij kwekerij De Boschhoeve in Wolfheze al in februari. Kweekster Dineke Logtenberg zorgt er op allerlei manieren voor dat er al zo vroeg in het jaar volop kleur in de tuin te zien is. Ze deelt haar tips voor een extra vroege start van het tuinseizoen graag. 

NAAR DE TIPS

Advertorial

Ontdek de collectie

Ontdek de prachtige tuinmeubelcollectie bij Kees Smit Tuinmeubelen! Van loungesets tot diningsets en meer. Bezoek nu de website en laat je inspireren.

BEKIJK DE COLLECTIE

Ontdek de collectie

Tuintips voor maart

Tuintips voor maart

Het tuinseizoen breekt aan. Er is van alles te doen, borders schoonmaken en opruimen, bemesten, voorzaaien… Hier vind je een lijstje met tuinklussen die je in maart kunt doen.

NAAR DE TIPS

Voorjaarsbeurt voor kleinfruit

Voorjaarsbeurt voor kleinfruit

Het voorjaar is de tijd om extra aandacht aan bessenstruiken te besteden. Tineke Hoekstra van tuin De Straude in Vlagtwedde geeft 4 tips voor de voorjaarsverzorging van kleinfruit.

LEES MEER

Rozen snoeien en bemesten

Rozen snoeien en bemesten

Bij Ine en Paul Kamphuis spelen rozen een hoofdrol in de tuin. In maart oogt hun Twentse tuin nog leeg, maar is het voor het echtpaar al volop rozentijd. De basis voor de uitbundige bloei in juni wordt namelijk al in het vroege voorjaar gelegd. Leer van de maartse rozenverzorgingstips van Ine en Paul.

ZO GA JE TE WERK

Groene asperges in de moestuin

Groene asperges in de moestuin

In het vlakke landschap achter het Groninger Dwarsdiep ligt een veld met plastic overtrokken heuveltjes en  lichtgroen aspergeloof. Jan Kierkels en zijn vrouw Tineke van Heesen begonnen op deze plek een aspergebedrijfje en weten hierdoor als geen ander hoe je groene asperges kunt kweken.

LEES MEER

10 tips voor magnolia in je tuin

10 tips voor prachtige magnolia’s in je tuin

De grote tulpvormige magnoliabloemen aan de boom geven het ultieme lentegevoel. Misschien kun je er dan dit jaar nog niet van genieten, maar volgend jaar is het ook in jouw tuin uitbundig voorjaar.

NAAR DE TIPS

5 tips voor het snoeien van fruitbomen

5 tips voor het snoeien van fruitbomen

De voorjaarssnoei van fruitbomen verdient wat aandacht. Landlevens fruitbomenexpert Arie van Herpen geeft 5 tips waarmee je de groei en de vruchtbaarheid van je fruitbomen verbetert.

NAAR DE TIPS


Angela Groenbos
Door
Angela Groenbos

Angela schrijft de tuinverhalen voor Landleven. Daardoor komt ze in de mooiste landelijke tuinen van Nederland. Overal neemt Angela wel ideeën mee die ze in haar eigen tuin wil toepassen. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin. Wat Angela nog mist aan kennis compenseert ze ruim met enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Haar vingers zijn nog niet groen, maar zien wel regelmatig zwart van tuinaarde.