Kleurige bietensoep met dille

Kleurige bietensoep met dille

Kleurrijke groentes zijn erg gezond en daarnaast ook nog eens lekker. Goede redenen dus om ze vaker op tafel te zetten. Probeer bijvoorbeeld dit heerlijke recept voor bietensoep.
Bereidingstijd: 40 min.

Dit heb je nodig:

  • scheut olijfolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, uit de pers
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 500 g gekookte biet, in blokjes
  • 1 (groente)bouillonblokje
  • 1 liter kokendheet water
  • zout en peper
  • 200 g crème fraîche
  • enkele takjes verse dille

Zo ga je te werk:

  • Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan. Bak de ui, de knoflook en de bleekselderij ongeveer 2 minuten aan.
  • Voeg daarna de gare bieten toe, samen met het bouillonblokje en het kokendhete water.
  • Breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur lager.
  • Laat de soep een kwartiertje pruttelen.
  • Haal de pan dan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een glad geheel.
  • Als de soep te dik is, voeg je nog wat kokend water toe.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep met in elke kom wat crème fraîche, verse dille, een klein straaltje lekkere olijfolie en wat versgemalen zwarte peper.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.