Chocoladebonbons met koffie

Chocoladebonbons met koffie

Behalve een zeer geliefd drankje is koffie ook een heerlijke smaakmaker in bonbons. Maak deze koffiebonbons en proef het zelf!
Bereidingstijd: 3 uur 40 min.

Dit heb je nodig:

  • 100 ml slagroom
  • 1 tl oploskoffie
  • 1/2 tl gemalen kaneel (of kardemom)
  • 200 g pure chocolade, in stukjes gehakt
  • 1 el poedersuiker
  • 1 el koffielikeur (Kahlúa)
  • 50 g boter, op kamertemperatuur
  • 30 g cacaopoeder

Bereidingswijze:

  1. Breng de slagroom aan de kook in een pannetje. Neem de pan van het vuur zodra de room kookt.
  2. Voeg de oploskoffie, de kaneel of kardemom, de chocolade en de poedersuiker toe en roer tot alle chocolade gesmolten is. Zet het pannetje eventueel op terug op een laag vuur, als er niet genoeg hitte in zit om alles te laten smelten. 
  3. Roer nu ook de likeur erdoor en laat het geheel afkoelen. Klop er, wanneer het mengsel dik begint te worden, de boter door. Laat het daarna nog ongeveer drie uur afkoelen.
  4. Strooi het cacaopoeder in een diep bord. 
  5. Maak kleine bolletjes van het chocolademengsel; dit gaat erg handig met een kleine ijslepel, maar met twee theelepeltjes lukt het ook.
  6. Rol de bolletjes door de cacao en leg ze daarna in kleine papiervormpjes (bijvoorbeeld mini-muffinpapiertjes).
  7. De bonbons blijven in de koelkast twee weken houdbaar.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.