Beenham uit de oven

Beenham uit de oven

Beenham uit de oven, een waanzinnig lekker gerecht, bestaande uit ingrediënten waardoor het makkelijk te bereiden is. Vrijwel iedereen vindt het heerlijk om een stukje beenham uit de oven te eten!
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 5 uur 40 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 sinaasappel
  • Beenham van ongeveer 1 kg
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Was de sinaasappel goed. Rasp de schil fijn (alleen het oranje) en pers het sap er uit.
  2. Neem een schaal waar de beenham in past. Meng hier het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp, de suiker, de olie en zout en peper in. 
  3. Klop deze ingrediënten met een vork door elkaar. 
  4. Leg de ham erin en wentel deze door de marinade. 
  5. Bedek het geheel met huishoudfolie en laat de ham minimaal twee uur marineren in de koelkast. Keer de ham halverwege even om.
  6. Laat de ham op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 174 graden. 
  7. Verwijder de huishoudfolie en bak de ham in ongeveer één uur en veertig minuten gaar. 
  8. Keer de ham halverwege de bereidingstijd en bedruip regelmatig met de marinade.
  9. Haal de ham uit de oven als hij gaar is.
  10. Bedek met aluminiumfolie en laat vijf minuten rusten voor je hem aansnijdt en serveert.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.