Wandeling van de maand: Trage Tocht Baarn

Wandeling van de maand: Trage Tocht Baarn

Deze vorstelijke wandeling van 16 kilometer voert  je door de afwisselende bossen rond Baarn. Het is puur genieten van een bijna volledig onverharde route vol hoogtepunten. 

Over de wandeling

  • Deze wandeling is 16 kilometer lang.
  • Het startpunt is station Baarn, Stationsplein 66, 3743 KM in Baarn.
  • De hond mag aangelijnd mee tijdens deze wandeling.
  • Deze wandeling is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
  • Bekijk hier een gedetailleerde wandelkaart

Baarnse Bos

Het Baarnse Bos is een parkbos met allure. Je loopt over brede beukenlanen, komt langs 2 vijvers en passeert een fraaie berceau van gevlochten beuken. Je komt bij het heidegebied De Stulp, waar witte Charolais-koeien grazen om de boel kort te houden. Een dubbele beukenlaan leidt je over landgoed Pijnenburg, met halverwege de uitspanning ‘Buiten in de Kuil’.

Langs vijvers, slingerdreven en grappige paadjes

In de bossen rond kasteel de Hooge Vuursche word je opnieuw verrast door vijvers en slingerdreven. Aan de overkant van het spoor loop je tussen de velden naar landgoed Groeneveld. Via een prachtige berceau van rododendrons en over slingerende paadjes langs vijvers gaat het richting kasteel. Op het laatste deel van de tocht wandel je door de bossen van het voormalige landgoed Buitenzorg en over een grappig paadje langs het spoor terug naar station Baarn.

Bron: Wandelzoekpagina
Foto: Rob Wolfs


Angela Groenbos
Door
Angela Groenbos

Angela schrijft de tuinverhalen voor Landleven. Daardoor komt ze in de mooiste landelijke tuinen van Nederland. Overal neemt Angela wel ideeën mee die ze in haar eigen tuin wil toepassen. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin. Wat Angela nog mist aan kennis compenseert ze ruim met enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Haar vingers zijn nog niet groen, maar zien wel regelmatig zwart van tuinaarde.