Perentaartje met blauwe kaas

Perentaartje met blauwe kaas

Een heerlijk hartig voorgerecht dat prima bij het einde van de zomer past. Combineer de taartjes met een robuuste salade voor een vegetarisch hoofdgerecht.
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

  • 3 handperen
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 el melk
  • 50 g zachte blauwschimmelkaas
  • 50 g brie
  • 2 el gehakte walnoten
  • 1 el honing

Zo ga je te werk:

  1. Halveer de peren en schil ze voorzichtig.
  2. Verwijder het klokhuis (met een lepeltje of een meloenbolletjesmaker), maar laat het steeltje zitten.
  3. Leg de peren met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Dep de peren een beetje droog met keukenpapier.
  5. Leg op elke peer een (ontdooid) plakje bladerdeeg.
  6. Vouw het bladerdeeg om de peer, op zo’n manier dat er geen lucht tussen de peer en het deeg achterblijft. Snijd rondom het deeg af; houd ongeveer een halve centimeter rand aan om de peer.
  7. Snijd uit het restant deeg wat kleine blaadjes en leg deze bij de steeltjes.
  8. Prik met de punt van een mes her en der kleine gaatjes in het deeg.
  9. Bestrijk het deeg met een kwastje met een beetje melk.
  10. Bak de peren vijftien tot twintig minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden tot ze mooi goudbruin zijn. Draai de peren om en vul het holletje van het klokhuis met een mengsel van blauwschimmelkaas en zachte brie.
  11. Bestrooi met wat gehakte walnoten en een straaltje honing om het af te maken.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.