Home > Lekker eten > Voorgerechten > Pastinaaksoep met Hollandse garnalen
Pastinaaksoep met Hollandse garnalen
Voor deze soep kun je pastinaak uit eigen moestuin gebruiken, het is een echte wintergroente. Gecombineerd met Hollandse garnaaltjes maak je er iets bijzonders van.
Bereidingstijd: 1 uur 20 min.
Pastinaaksoep ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 6 kleine pastinaken
- Scheut olijfolie
- 1 flinke tl kerriepoeder
- 1,5 l kippenbouillon
- 200 g crème fraise
- Zout en peper naar smaak
- 100 gram Hollandse garnalen, gekookt en gepeld
- Eventueel ter garnering: (broccoli) cress of tuinkers
Zo maak je deze pastinaaksoep
- Maak de uit en de knoflook schoon en schil de pastinaken.
- Snijd de groentes in stukken.
- Verwarm de olijfolie in een ruime (soep)pan en bak de groentes op hoog vuur aan, zodat ze een beetje bruin worden.
- Voeg het kerriepoeder en de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur lager en laat het mengsel zachtjes doorkoken tot de groentes gaar zijn. Dit duurt ongeveer een half uur.
- Haal de pan van het vuur en mix de inhoud met de staafmixer tot een zacht en glad geheel.
- Voeg de crème fraise toe en laat deze even meewarmen op een laag vuur (laat de soep niet meer koken).
- Proef of er nog zout en peper bij mag. Schep de soep in verwarmde borden of kommen en garneer elke portie met wat garnalen en cress.
Probeer ook eens onze pastinaaksoep met blauwaderkaas of deze pittige pastinaaksoep.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.