Koffielikeur

Koffielikeur

Een heerlijk likeurtje voor na het avondeten? Maak dan deze lekkere koffielikeur! Begin wel op tijd met het maken van deze likeur, aangezien hij op zijn best is als je hem vier weken laat staan!
Bereidingstijd: 5 min.

Dit heb je nodig:

  • 300 g donkerbruine basterdsuiker
  • 50 g koffiebonen (ongemalen)
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 600 ml neutrale wodka of jonge jenever

Bereidingswijze:

  1. Meng alle ingrediënten in een schone glazen pot of fles. Draai de deksel of dop erop
  2. Schut goed om.
  3. Zet de fles op een donkere plaats en schud hem elke dag even om.
  4. Na vier weken is de koffielikeur klaar.
  5. Schenk de likeur door een fijne zeef (of koffiefilter) en schenk terug in een schone fles.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.