De 8 lekkerste stamppotten

De 8 lekkerste stamppotten

Maak zelf de lekkerste stamppotten met deze heerlijke recepten. Een stampot is makkelijk te maken en eindeloos mee te varieren. Wij zetten hier onze favoriete onder elkaar. Van kruidenzuurkool tot een pittige wittekoolstamppot. Eet smakelijk en vergeet de rookworst niet!

Paarse boerenkoolstamppot

Een klassiek gerecht in een nieuw kleurtje.

Bekijk het recept

Rodekoolstamppot met runderworstjes

Een typisch herfstrecept met rodekool en appel.

Bekijk het recept

Pittige stamppot van wittekool

Deze stamppot van wittekool is lekker pittig dankzij de cajunkruiden en sambal. Serveer deze lekkere winterse stamppot bijvoorbeeld met gehaktballetjes en uitjes.

Bekijk het recept

Hete bliksem

Hete bliksem is een stamppot van appels en aardappels. Voeg je aan het recept ook nog fijne mosterd en ham toe, dan heet het gerecht ‘donder en hete bliksem’.

Bekijk het recept

Stoemp

Deze stamppot is een luxe versie van het oorspronkelijke gerecht van hutspot.

Bekijk het recept

Stimpstamp met blauwe kaas

De blauwe kaas geeft dit heerlijke gerecht een extra pittige smaak.

Bekijk het recept

Tulband van zuurkool

Serveer deze zuurkooltulband op een mooie schaal en serveer de stamppot met voldoende jus en de in stukjes gesneden rookworst. De vorm maakt het net iets aparter om te serveren.

Bekijk het recept

Regenbooghutspot

Deze hutspot is een beetje anders dan normaal. In plaats van gewone wortels gebruik je hier wortels met verschillende kleuren. Ook de uien worden niet zoals gebruikelijk meegekookt.

Bekijk het recept


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.