De 8 lekkerste stamppotten
Maak zelf de lekkerste stamppotten met deze heerlijke recepten. Een stampot is makkelijk te maken en eindeloos mee te varieren. Wij zetten hier onze favoriete onder elkaar. Van kruidenzuurkool tot een pittige wittekoolstamppot. Eet smakelijk en vergeet de rookworst niet!
Paarse boerenkoolstamppot
Een klassiek gerecht in een nieuw kleurtje.
Rodekoolstamppot met runderworstjes
Een typisch herfstrecept met rodekool en appel.
Pittige stamppot van wittekool
Deze stamppot van wittekool is lekker pittig dankzij de cajunkruiden en sambal. Serveer deze lekkere winterse stamppot bijvoorbeeld met gehaktballetjes en uitjes.
Hete bliksem
Hete bliksem is een stamppot van appels en aardappels. Voeg je aan het recept ook nog fijne mosterd en ham toe, dan heet het gerecht ‘donder en hete bliksem’.
Stoemp
Deze stamppot is een luxe versie van het oorspronkelijke gerecht van hutspot.
Stimpstamp met blauwe kaas
De blauwe kaas geeft dit heerlijke gerecht een extra pittige smaak.
Tulband van zuurkool
Serveer deze zuurkooltulband op een mooie schaal en serveer de stamppot met voldoende jus en de in stukjes gesneden rookworst. De vorm maakt het net iets aparter om te serveren.
Regenbooghutspot
Deze hutspot is een beetje anders dan normaal. In plaats van gewone wortels gebruik je hier wortels met verschillende kleuren. Ook de uien worden niet zoals gebruikelijk meegekookt.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.