Home > Lekker eten > Hoofdgerechten > Nieuwerwetse erwtensoep
Nieuwerwetse erwtensoep
Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt. Maak dit seizoen eens de lichtere nieuwerwetse versie met doperwtjes.
Bereidingstijd: 25 min.
Dit heb je nodig:
- 1 1/2 l water
- 1 groentebouillonblokje
- 4 lenteuitjes
- 750 g doperwten (uit de vriezer)
- flinke snuf zout naar smaak
- versgemalen peper
- 125 ml versgemaakte pesto
Zo ga je te werk:
- Breng het water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
- Snijd de uien in grote stukken, inclusief het groen.
- Doe de stukjes lente-ui met de erwtjes en zout en peper naar smaak in het water en laat een kwartiertje rustig koken.
- Haal de stukjes ui er weer uit.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
- Roer er als laatste de pesto door.
- Serveer met nog wat extra pesto en een snuf versgemalen zwarte peper.
Door
Klaske Bakker
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.