Maak zelf drop-ijs

Maak zelf drop-ijs

Op zoek naar een unieke ijssmaak? Maak dan drop-ijs! Het is ijs is heel makkelijk te maken en is ook nog eens hartstikke lekker! Je tovert in een handomdraai een bijzonder toetje op tafel waar je je gasten mee zult verrassen. 
Bereidingstijd: 10 min.

Dit heb je nodig:

  • 1 l boerenroomijs
  • Handvol drop naar keuze, bijvoorbeeld ouderwetse dropstaafjes

Zo ga je te werk:

  • Haal het ijs uit de diepvries en laat het een beetje ontdooien.
  • Snijd de dropstaafjes in ‘hapklare’ stukjes.
  • Roer deze door het ijs, zodat het drop goed verdeeld is.
  • Zet het ijs weer terug in de vriezer zodat het weer wat steviger wordt.

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.