Komkommerijs met munt
Heb je trek in een lekker ijsje? Maak dan eens komkommerijs met munt. Tuinjournalist Modeste Herwig liet zich inspireren door de seizoenen en creëerde heerlijke zomerse ijsjes. Voor deze ijsjes gebruikte ze komkommers en munt uit eigen tuin. Meer heerlijke recepten voor ijsjes van je moestuinoogst, vind je in ons frisse zomernummer van juli 2018.
Dit heb je nodig:
Voor 8 ijslolly’s
- 125 ml limoensap
- 75 g kristalsuiker
- 300 ml water
- 1 komkommer, geraspt
- 8 gram munt
Verder: ijslollyvormpjes
Zo ga je te werk:
- Verwarm in een pan het limoensap, de suiker en het water tot de suiker is opgelost. Laat volledig afkoelen. Je kunt naar smaak meer of minder suiker toevoegen.
- Schil de komkommer en halveer in de lengte. Verwijder het middendeel met de pitjes en rasp de komkommer met een grove rasp.
- Snijd de blaadjes munt in zeer fijne stukjes. Meng de munt door de geraspte komkommer.
- Voeg het afgekoelde limoenmengsel toe aan de komkommer en roer goed door.
- Verdeel het ijsmengsel over de ijsvormpjes en plaats goed rechtop in de vriezer. Voor deze hartvormige ijslolly’s zijn siliconen vormpjes gebruikt, leg deze wel helemaal plat in de vriezer.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.