Karnemelkpannenkoekjes
Ons land is echt een zuivelland: onze boeren maken de heerlijkste boter, kaas, yoghurt en nog veel meer. Neem eens de moeite om zuivelproducten vers van de boer te halen en verwerk ze in een landelijk recept, zoals deze karnemelkpannenkoekjes.
Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 45 min.
Door de toevoeging van karnemelk worden deze kleine pannenkoekjes lekker luchtig!
Dit heb je nodig voor karnemelkpannenkoekjes:
- 300 g bloem
- 1 zakje bakpoeder (16 g)
- snufje zout
- 400 ml karnemelk
- 2 eieren
Zo maak je karnemelkpannenkoekjes:
- Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven een kom.
- Meng in een andere kom de karnemelk met de eieren en klop deze los.
- Voeg beetje bij beetje de ‘natte’ ingrediënten toe aan de bloem, terwijl je blijft kloppen met een garde (je kunt ook eventueel een mixer gebruiken).
- Meng tot een klontvrij, redelijk dik beslag.
- Verwarm een koekenpan en doe er een klontje boter of scheutje olie in.
- Bak kleine pannenkoekjes, er passen er steeds twee à drie in een pan.
- Als er aan de bovenkant luchtbelletjes verschijnen, kun je de pannenkoeken omdraaien en de andere kant bakken.
Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.