Chilistoof met chocolade

Chilistoof met chocolade

Dit gerecht is extra lekker met zelfgemaakte tomatensaus. Door de chocolade én door lekker lang te pruttelen krijgt de chili een heerlijke diepe, volle smaak.
Bereidingstijd: 1,5 uur

Dit heb je nodig:

  • 1 flinke ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 1 blikje van 70 g tomatenpuree
  • 2 blikjes tomatenstukjes (400 g elk)
  • 1 blikje kidneybonen, uitgelekt
  • genoeg zout en peper
  • ½ tl chilipoeder
  • ¼ tl kaneelpoeder
  • 1 el balsamicoazijn
  • 20 g extra pure chocolade

Zo ga je te werk:

  1. Bak de ui en de knoflook aan in de olie, in een ruime (gietijzeren) pan.
  2. Als de ui glazig is, voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt rul.
  3. Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de chocolade.
  4. Roer alles goed door en breng het aan de kook.
  5. Zet het vuur weer lager en roer de chocolade erdoor.
  6. Laat de stoofpot minimaal een uur op een laag vuur pruttelen.
  7. Serveer de stoofpot met een schep dikke, volle yoghurt, verse koriander, fijngehakte rode peper en (gebroken) tortillachips.
  8. Eet de stoof zo in een robuuste mok of met rijst of vul er tortilla’s mee.

Tip: Je kan de pan ook drie uur in een op 150 graden voorverwarmde oven zetten voor een heerlijk resultaat.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.