Recepten van de beste snertkokers: Gerda
Op vrijdag 16 februari 2018 roerden fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen in de keukens van het Groningse Alfa College Kluiverboom. Ze deden mee aan het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Deelnemer Gerda Uiterwaal uit Groningen maakt de snert van vroeger, met biologische producten. Maak en probeer het recept van Ineke zelf!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 min.
Dit heb je nodig:
- 1 kg spliterwten
- varkensbouillon
- ​1 flinke knolselderij
- 4 stronken prei
- 1 flinke winterwortel
- 4 uien
- 3 aardappelen
- 1 bleekselderij
- laurierblad
- kruidnagels
- 400 g gerookte spekblokjes
- 2 verse worsten
- 2 Gelderse rookworsten
- bosje peterselie
- bosje bladselderij
- scheut tamari
- 1 tl zout
- flinke portie liefde & aandacht
Zo ga je te werk:
- Spoel de spliterwten en breng ze samen met de varkensbouillon en ruim 1,5 liter water aan de kook
- Zet ondertussen de groentes (behalve de bleekselderij) en de geschilde aardappelen op in een pan met water, samen met kruidnagels en laurierblad
- Voeg na enige tijd de spekblokjes en bleekselderij toe aan de soep, samen met de verse worst en de Gelderse rookworst
- Als de groente gegaard is, kun je de erwtensoep mengen met de groente
- Vervolgens rustig laten garen
- Voeg voor de smaak een scheut tamari toe met een theelepel zout
- Serveer met wat fijngesneden peterselie en bladselderij.
Meer toprecepten voor erwtensoep van deelnemers
RECEPTEN VAN DE BESTE SNERTKOKERS: MICHEL
Op vrijdag 16 februari 2018 roerden fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen in de keukens van het Groningse Alfa College Kluiverboom. Ze deden mee aan het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Deelnemer en souschef Michel Rekens uit Alkmaar was in 2017 wereldkampioen snertkoken. Zijn recept is fonkelnieuw: Turkse snert met kalfstong. Maak en probeer het recept van Michel zelf!
Snert zonder fratsen van Ineke
Op vrijdag 16 februari 2018 roerden fanatieke hobby- en profkoks van alle leeftijden in hun pannen in de keukens van het Groningse Alfa College Kluiverboom. Ze deden mee aan het 24e WK Snert- en Stamppotkoken. Deelnemer en souschef Michel Rekens uit Alkmaar was in 2017 wereldkampioen snertkoken. Zijn recept is fonkelnieuw: Turkse snert met kalfstong. Maak en probeer het recept van Michel zelf!