Bitterkoekjespudding

Bitterkoekjespudding

Deze heerlijke bitterkoekjespudding is leuk om zelf te maken. Lekker voor deze koude tijd of voor de feestdagen!
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

  • 6 blaadjes gelatine (10 g)
  • 80 ml water
  • 4 eidooiers
  • 1 ei
  • 100 g suiker
  • 100 ml marsala, koud
  • 100 g bitterkoekjes, fijngehakt
  • 500 ml slagroom

           
Verder

  • puddingvorm van 1 liter

Zo ga je te werk:

  • Leg de blaadjes gelatine met het water in een pannetje en laat even staan.
  • Klop de eidooiers, het ei en 50 gram suiker los in een pan op zeer laag vuur en haal de pan weer van het vuur. Verwarm de gelatine op een laag vuur tot ze is opgelost (laat zeker niet koken).
  • Giet de gelatine door het eimengsel en roer het goed door. Meng nu ook de marsala en de bitterkoekjes erdoor en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. 
  • Klop de slagroom samen met de overige 50 gram suiker tot het lobbig is. Spatel de room rustig door het bitterkoekjesmengsel.
  • Spoel de puddingvorm met koud water en droog deze niet af. Giet het mengsel in de vorm en dek af met huishoudfolie.
  • Laat het liefst een dag in de koelkast staan, zodat de pudding mooi op kan stijven en de smaken in kunnen trekken.
  • Houd de vorm voor het serveren even kort onder de warme kraan (of zet hem in een bak gevuld met warm water) en draai hem om op een mooi groot bord.
  • Versier de pudding met wat extra fijngehakte bitterkoekjes. 

Meer vla recepten

Crème brûlée

Deze crème brûlée met speculaas is heerlijk als nagerecht tijdens de feestdagen. Het kost niet zoveel tijd en is iets anders dan anders.

NAAR RECEPT

Hopjesvla

Zelfgemaakte vla is veel lekkerder dan uit de winkel. Maar wie maakt er tegenwoordig nog zelf vla? Probeer dit recept eens!

NAAR RECEPT


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.