Besneeuwd boerderijtje

Besneeuwd boerderijtje

Dit besneeuwd boerderijtje is leuk om te maken voor de feestdagen. Hij is erg lekker en staat ook nog eens mooi op tafel.
Bereidingsrijd: 1,5 uur

Dit heb je nodig:

  • 350 g bloem
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 225 g suiker
  • 135 g bruine basterdsuiker
  • 230 g boter, op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille-essence
  • 300 ml volle melk
  • Poedersuiker, ter garnering

De bakvorm die gebruikt is, is de ‘Gingerbread House Bundt Pan’ van het merk Nordic Ware. De vorm is verkrijgbaar bij goed gesorteerde kookwinkels.

Zo ga je te werk:

  • Zeef de bloem met de speculaaskruiden, het zout en het bakpoeder boven een grote kom. 
  • Klop in een andere kom de suikers luchtig met de boter.
  • Voeg een voor een de eieren toe, terwijl je blijft kloppen (dit kan ook met een keukenmachine met garde)
  • Meng de vanille-essence met de melk.
  • Voeg nu om en om bloem en melk toe aan de boter, terwijl je blijft kloppen.
  • Vet de bakvorm in en bestrooi met wat bloem.
  • Giet het beslag in de vorm en tik met de vorm op het aanrecht, zodat eventuele luchtbellen er uitkomen. Zet de vorm in een voorverwarmde oven op 175 graden en bak de cake in vijftig tot zestig minuten gaar (een satéprikker moet er schoon uitkomen).
  • Haal de vorm uit de oven en laat hem tien minuten afkoelen. Keer dan de vorm om op een rooster en verwijder hem. Laat de cake helemaal afkoelen en zeef er voor het serveren wat poedersuiker over

Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.