Rozenblaadjesazijn

Rozenblaadjesazijn

Zelf azijn maken van rozenblaadjes uit de tuin, hoe leuk is dat! Hier zie je hoe je dat kan doen.

Dit heb je nodig:

  • 200 ml gewone azijn
  • Handvol geurige, onbespoten rozenblaadjes

Zo ga je te werk:

Giet de azijn in een schone glazen pot of fles. Roer er schone, onbespoten rozenblaadjes door en laat dit twee weken trekken. Zeef na de twee weken de rozenblaadjes eruit. Als je de fles op een donkere plek bewaart, blijft de kleur die de rozen hebben afgegeven het best. Deze azijn is lekker om een bijzondere dressing mee te maken.


Klaske Bakker
Door
Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.