Bonte schikkingen in boerse stijl

Bonte schikkingen in boerse stijl

De kleuren paars en groen vormen in bloemwerk een verrassend mooie combinatie. Landleven geeft je 3x inspiratie om zelf aan de slag te gaan.
 

Uitbundig zomerboeket

Man geeft water aan zomerboeket in paarstinten.

Dit heb je nodig:​

  • klokken van Ierland (Moluccella)
  • aster
  • ridderspoor
  • ereprijs
  • blauwe distel
  • kogeldistel
  • korenbloem
  • lamsoor (Limonium)
  • sierui

Verder:

  • stevige pot van groot formaat
  • steekschuim
  • eventueel stuk kippengaas

Zo ga je te werk:
Laat het steekschuim in een emmer met water volzuigen. Vul de pot met het natte steekschuim en bedek het eventueel met een stuk passend kippengaas. Dit geeft de schikking wat meer stevigheid. Verzamel de bloemen en rangschik ze op je werkplek. Zorg dat je genoeg materiaal hebt, want er gaan heel wat bloemen in deze schikking! Steek de pot nu vol met de bloemen. Werk per soort en verdeel ze gelijkmatig. Loop ook om de pot heen, zodat de schikking aan alle kanten mooi wordt.

Kruidig boeket met rozemarijn

Boeket met Scabiosa en rozemarijn.

Dit heb je nodig:

  • Scabiosa (duifkruid)
  • ridderspoor
  • Ageratum
  • vingergras
  • sierui
  • takken rozemarijn

Zo ga je te werk:
Snijd de bloemstelen schuin af. Schik de bloemen mooi in de vaas. Zorg voor afwisseling tussen: hoge bloemen in het midden en lage bloemen aan de rand. Snijd de stelen eventueel korter om dit effect te bereiken. Verdeel de groene sieruien over het boeket en als laatste het vingergras. Als de vaas vol is, plaatst u een rand van rozemarijntakken langs de binnenkant van de vaas. Naast een lekkere geur geeft dit ook een frisse en groene uitstraling.

Ridderspoor met takken

Ridderspoor op de vaas, met Agapanthus.
Foto’s: 365dagenbloemen.nl

Dit heb je nodig:

  • ridderspoor
  • rechte takken
  • Afrikaanse lelie (Agapanthus)

Verder: 

  • hoge pot

Zo ga je te werk:
Vul de pot met water en snijd de stelen van de bloemen schuin af. Verdeel de ridderspoor en de takken over de pot. Steek er tot slot de Afrikaanse lelies in.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.