5 favoriete dahlia’s

5 favoriete dahlia’s

Hun uitgebreide collectie dahlia’s laat zien dat Theo en Nel Verheggen voor alle dahlia’s een passie hebben. Toch heeft Theo wat favorieten die volgens hem in elke tuin een plekje verdienen. Hier vind je zijn lijstje.

American Dawn: “Een van de mooiste dahlia’s in fuchsiaroze, abrikoos en paars. Met een hoogte van anderhalve meter niet de hoogste, wel een van de mooiste.”
Moor Place: “Een donkerpurperen pompom dahlia. Hij is sterk en combineert heel leuk met vaste planten. De bloemstengels lijken dan boven de border te zweven.”
Maxime (foto): “Een tweekleurige schoonheid: oranje met gele randjes. Hij staat hoog op de steel, doet het goed als snijbloem en in de border zie je hem al van ver staan. Fantastisch! Voor liefhebbers van paars is de Purple Pearl vergelijkbaar.”
Karma-soorten: “De Karma-soorten zijn mooi voor de snij. Ze zijn sterk, hebben rechte stelen en de bloemen staan lang op de vaas. Karma Sangria is een mooi voorbeeld.”
Sorbet: “Een witte cactusdahlia met roze puntjes. Met mooie grote bloemen ook een echte blikvanger in de border.”

De tuin van Theo en Nel bezoeken?

De kleurrijke borders van Theo en Nel Verheggen zijn van mei tot en met september elke donderdag van 11.00 tot 17.00 uur te bewonderen. Op 6 en 27 augustus en 24 september is de tuin ook geopend tussen 11.00 en 17.00 uur. Op 8 en 9 september kunt u de tuin bezoeken in avondlicht tijdens de lichtjesavonden van 18.00 tot 22.00 uur. Daarnaast voor groepen op afspraak geopend. Entree € 4,- inclusief koffie of thee. 
Fam. Verheggen
Horsterdijk 58
5973 PP  Lottum
www.tuinverheggen.nl
 

Theo en Nel Verheggen in hun tuin met dahlia's.
Theo en Nel Verheggen in hun tuin die ook te bezoeken is.


Angela Groenbos
Door
Angela Groenbos

Angela schrijft de tuinverhalen voor Landleven. Daardoor komt ze in de mooiste landelijke tuinen van Nederland. Overal neemt Angela wel ideeën mee die ze in haar eigen tuin wil toepassen. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin. Wat Angela nog mist aan kennis compenseert ze ruim met enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Haar vingers zijn nog niet groen, maar zien wel regelmatig zwart van tuinaarde.