Vernieuw je oude caravan

Herinner je je het nog? Met de caravan of de tent op pad? Met ouders, of zelf met de kinderen. Kamperen geeft jong en oud herinneringen aan hoe het er aan toe ging toen hotels of moderne campers nog niet op het lijstje stonden. Oude caravannetjes zijn nu weer helemaal in. Steeds vaker krijgen ze een tweede, derde, of misschien wel vierde leven.

Tips om je caravan te vernieuwen

Hoe kun je je caravan zelf weer een nieuwe, frisse look geven? Lees deze tips om alvast inspiratie op te doen.

  • Vervang de keuken en bankjes of geef ze een nieuw, strak of fleurig jasje;
  • Hang nieuwe gordijnen op die passen bij het interieur;
  • Geef de binnenkant een frisse nieuwe kleur;
  • Laat het oude bed plaatsmaken voor een nieuwe, waarin je prinsheerlijk kunt slapen;
  • Ben je echte klusser? Denk dan eens aan zonnepanelen of zelfs een wasmachine.

Vernieuw je oude caravan

Kip en Volkswagen

Ben je op zoek naar een oud caravannetje om helemaal naar jouw smaak te restylen? Dan is het merk Kip een mooie kanshebber. Dit merk is betaalbaar en de binnenkant kun je in veel gevallen met wat kluswijsheid goed aanpakken.
Heb je een groter budget en wil je helemaal vintage met een camper in plaats van een caravan? Dan zou je een Volkswagen Transporter-busje op de kop kunnen tikken. Deze iconische busjes doen je meteen verlangen naar het échte camperleven.
 

 

Oude caravans op Beleef Landleven


Angela Groenbos
Door
Angela Groenbos

Angela schrijft de tuinverhalen voor Landleven. Daardoor komt ze in de mooiste landelijke tuinen van Nederland. Overal neemt Angela wel ideeën mee die ze in haar eigen tuin wil toepassen. Dat is nog wel een project in ontwikkeling: rond haar woonboerderij verschijnen nu de eerste borders en ze is dit jaar enthousiast begonnen met een moestuin. Wat Angela nog mist aan kennis compenseert ze ruim met enthousiasme voor alles wat groeit en bloeit. Haar vingers zijn nog niet groen, maar zien wel regelmatig zwart van tuinaarde.