Home > Lekker eten > Bietensalade met kappertjes, augurk en crème fraîche

Bietensalade met kappertjes, augurk en crème fraîche
Haal de lente in huis met deze bietensalade! Een heerlijke en makkelijke salade van gekookte bietjes die zo klaar is! Probeer het recept ook eens uit.
Ingrediënten bietensalade:
- 500 g gekookte bietjes, afgekoeld
- 1 kleine sjalot
- 5 kleine augurken
- 1 el kappertjes
- 75 ml crème fraîche
- 1 tl dijonmosterd
- zout
- enkele sprietjes verse bieslook
Zo maak je bietensalade:
- Schil de bietjes en snijd ze in kleine blokjes. Snipper de sjalot fijn.
- Hak de augurk en de kappertjes grof.
- Meng de crème fraîche met de mosterd en een beetje zout.
- Doe de bietjes en de helft van de gehakte kappertjes en augurken in een schaal en meng het crème fraîche-mengsel erdoor.
- Strooi de rest van de grof gehakte augurken en kappertjes over de bietjes.
- Snijd de bieslook grof en strooi over de rode bietensalade.
Paasrecepten
Zoekt u inspiratie voor verrassende gerechten op uw paastafel? In Landleven april vindt u nog meer heerlijke recepten. Probeer bijvoorbeeld eens de gemarineerde zalm of de aardappelpannenkoekjes. Of wat dacht u van een plaattaart of gravlax met dille? Eet smakelijk!
Tekst en fotografie: Anna Rubingh
Het jaar 2025 is een feestelijk jaar voor Landleven, want we vieren dat we al 30 jaar onze liefde voor het buitenleven in Nederland delen met onze trouwe lezers via ons mooie, maandelijkse magazine. Bekijk onze jubileumvideo, waarin je kennis maakt met de bevlogen redactie van Landleven!