Home > Lekker eten > Tips/blogs > 3 tips om pompoenen te schillen
3 tips om pompoenen te schillen
Het schillen van een pompoen kan een lastig klusje zijn omdat het vruchtvlees hard is en zich niet snel gewonnen geeft. We hebben een paar handige tips!
- Gaar de pompoen voor. Snijd de vrucht doormidden en leg hem met de snijkanten naar beneden op een bakplaat. Een uurtje in een voorverwarmde oven op 175 graden poffen en de schil gaat er simpel van af.
- Of doe de pompoen tien minuten op de hoogste stand in de magnetron.
- Je kunt de schil ook laten zitten, deze is eetbaar. Gebruik dan wel een oranje pompoen (uchiki kuri of hokkaido) en was de schil goed.Â
pompoeninspiratie
Pompoencake
Deze pompoencake smaakt heerlijk en staat ook nog eens ontzettend mooi op tafel!
Pompoensoep
Heerlijk verwarmend op een frisse dag, deze pittige pompoensoep. Ook lekker met brood!