Zomerse traktatie: muffins van blauwe bessen

Zomerse traktatie: muffins van blauwe bessen

Een heerlijke zomerse traktatie, dat zijn blauwe bessen. Ze zijn fris, zoet en ook nog eens heel erg gezond. Verwerk de bessen in deze muffins en je culinaire zomer kan niet meer stuk!
Bereidingstijd: 45 min.

Dit heb je nodig:

Voor 8 stuks

  • 175 g bloem
  • ¼ theelepel zout
  • 70 g suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 65 g gesmolten, afgekoelde boter
  • 200 ml melk
  • 150 g blauwe bessen

Zo ga je te werk:

  1. Warm de oven voor op 200 graden.
  2. Zeef bloem, zout, suiker en bakpoeder in een kom.
  3. Meng in een andere kom de eieren, de boter en de melk door elkaar.
  4. Voeg de ‘natte’ ingrediënten toe aan de ‘droge’ en meng het geheel met enkele vlugge bewegingen. Het hoeft geen homogene massa te worden.
  5. Roer er als laatste voorzichtig de blauwe bessen door.
  6. Vet een muffinvorm in en vul de holletjes voor driekwart met het beslag.
  7. Bak de muffins in 20 tot 25 minuten op kleur en gaar.

Bakblik muffins van courgette.

Verrassend: courgettemuffins

Bak ook eens muffins van courgette, verrassend maar net zo lekker!

naar recept


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.