Ouderwetse Hollandse gehaktballen

Ouderwetse Hollandse gehaktballen

Op deze manier maakt moeder altijd de gehaktballen: met een scheutje ketjap manis en stukjes ui. Serveer de gehaktballen – zoals het hoort- bij aardappels en groentes.
Bereidingstijd: 30 min.

Dit heb je nodig:

  • 500 g rundergehakt, op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 4 beschuiten, verkruimeld
  • ½ kleine ui, zeer fijn gesnipperd
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el grove mosterd
  • zout en peper, naar smaak
  • roomboter om in te bakken

Zo ga je te werk:

  1. Meng alle ingrediënten (behalve de boter) in een grote kom en kneed tot alles goed is vermengd.
  2. Maak je handen nat en rol ballen van het gehakt.
  3. Verhit de boter in een braadpan tot ze mooi bruin is. Bak nu de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin aan.
  4. Zet het vuur wat lager en laat ze (afhankelijk van hun grootte) nog zo’n 10 tot 20 minuten doorgaren.

Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.