Courgettestoof met tomaten

Courgettestoof met tomaten

Dit vegetarische recept komt heel goed van pas tegen het einde van de zomer, als je de courgettes uit de moestuin een beetje beu begint te worden. Door de groente te stoven maak je er een heerlijk aromatisch gerecht vol smaak van.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur

Dit heb je nodig:

  • 4 sjalotjes;
  • scheut olijfolie;
  • 1 tl gedroogde oregano;
  • 1 teen knoflook, fijngesneden;
  • 600 g courgettes;
  • 4 tomaten;
  • zout en peper;
  • feta, hoeveelheid naar keuze

Zo ga je te werk:

  1. Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in kwarten.
  2. Giet een scheut olijfolie in een gietijzeren pan en stoof de sjalotjes zo’n tien minuten samen met de oregano en de knoflook.
  3. Maak ondertussen de courgettes schoon en snijd ze in grove stukken. Was ook de tomaten en snijd deze in vieren.
  4. Voeg de courgette toe aan de pan en roer goed door. Leg de stukken tomaat er bovenop.
  5. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leg het deksel op de pan en laat het geheel een half uurtje pruttelen.
  6. Verwijder het deksel en laat de saus nog zo’n 10 minuten indikken.
  7. Maak het stoofpotje af door er nog wat oregano over te strooien en er wat feta over te verkruimelen.

Serveertip

Deze kruising tussen soep en stoofpot is erg lekker met vers boerenbrood.


Klaske Bakker

Klaske werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk (en nauwkeurig!) mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze is tevens moeder van drie kinderen.